duminică, 22 iulie 2012

TEMATICI EUROPENE ŞI PROFESORI PRAHOVENI


Institutul European din România, cu sprijinul Comisiei Europene în România, a oferit oportunitatea cadrelor didactice să participle la un curs de formare continuă pe tematici europene, coordonat excepţional de doamna Cornelia Predoiu. Programul de formare a vizat cadre didactice ce îşi desfăşoară activitatea în învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
Astfel, în perioada 18-20 iulie 2012, patru cadre didactice din învăţământul gimnazial au fost selectate să reprezinte judeţul Prahova, alături de cadre didactice din alte judeţe situate în sudul ţarii, la sesiunea de formare desfăşurată la Bucureşti.
Tematica abordată a fost de actualitate, deosebit de interesantă şi interactivă. Profesorii formatori (Adriana Sofronea şi Mihai Manea) au propus două sesiuni de lucru în fiecare zi a cursului: una ce a adus în discuţie aspecte teoretice (istoricul şi instituţiile U.E.; politici europene; strategia U.E. 2020; oportunităţi de a participa la programe comunitare europene) şi una ce a vizat activităţi practice, de tip atelier de lucru, în echipe alcătuite din cadre didactice de specialităţi diferite, în care s-au abordat multiple teme europene, utilizându-se metode inovative de predare, ce au conturat arhitectura unor proiecte didactice creative, ingenioase şi, credem noi, un model de bună practică.
Participarea la un astfel de eveniment cu siguranţă îmbogăţeşte experienţa didactică şi personală, deschizând noi orizonturi care să te conecteze la dinamica comunităţii europene.

inspector, profesor Aurel Graur – Inspectoratul Şcolar Prahova
profesor Tina Elena Puiu, Şcoala cu clasele I-VIII „Sfânta Vineri” Ploieşti
profesor Tonia Bucurică, Şcoala cu clasele I-VIII Mărginenii de Jos, Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu